Zemiaky - francúzske
Kategória:
|
-
Ingrediencie
Pre 4
Na zemiakovú zmes:
- zemiak - 10 ks
- klobása - 1 ks
- vajce - 3 ks
- mleté čierne korenie
- soľ
- olivový olej
- cibuľa - 1 ks
Na zálievku:
- mlieko - 200 ml
- vajce - 4 ks
- soľ - 1 ČL
Príprava
- Stredne veľké zemiaky uvaríme v šupke. Pomocou krájača zemiakov si do hrnca nakrájame ošúpané zemiaky a uvarené vajíčka na tvrdo.
- Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú menšiu cibuľu a na malé kocočky nakrájanú klobásu. Pridáme k zemiakom a vajíčkam. Okoreníme mletým čiernym korením a osolíme.
- Zalejeme zálievkou (v mlieku rozmiešame vajcia a soľ). Zmes vložíme do vymasteného pekáča a pečieme pri teplote 200 stupňov cca 30 minút.