Tofu - na čínsky spôsob

Kategória: 

Tofu - na čínsky spôsob


Ingrediencie

Pre 4

Potrebujeme:

  • tofu neochutené - 400 g
  • cibuľa - 1 ks
  • strúčik cesnaku - 3 ks
  • sójová omáčka - 4 PL
  • mleté čierne korenie - 1/2 KL
  • drvená rasca - 1 KL
  • mletá červená paprika - 1 KL
  • kryštálový cukor - 1 PL
  • karí korenie - 1/2 KL
  • olivový olej - 2 PL
  • paradajka - 1 ks
  • paprika - 1 ks
  • kečup - 1 PL
  • soľ

Príprava

  1. Tofu pokrájame na kocky, vložíme do misky a pokropíme sójovou omáčkou. Pridáme mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, mletú rascu a olej. Dôkladne (ale opatrne) premiešame a necháme 20 minút odstáť v chladničke.
  2. Na panvici zohrejeme olej a kocky tofu na ňom pražíme asi 7 - 10 minút (na panvicu dajte všetko aj šťavu a pražiť môžete aj kratšie, ak sa vám nechce čakať).
  3. Opražené tofu vyberieme na tanier a vo výpeku (ak treba, pridajte ešte olej) speňte nadrobno nakrájanú väčšiu cibuľu. Pridáme prelisovaný cesnak a cukor. Miešame, kým sa cukor nerozpustí. Pridáme tofu a papriku s paradajkou pokrájané nadrobno (príp. lečo). Ochutíme kečupom, karí korením, soľou, podlejeme malým množstvom vody a prikryté dusíme na miernom ohni 10 - 15 minút.
  4. Podávame s ryžou.