Halušky - cigánske
Kategória:
|
-
Ingrediencie
Pre 4
Na prípravu leča:
- lečo - 7 dl
- olivový olej
- cibuľa - 1 ks
- kryštálový cukor - 2 ČL
- soľ
- vajce - 5 ks
Na halušky:
- hrubá múka - 540 g
- mlieko - 180 ml
- vajce - 1 ks
- prášok do pečiva - 1 ČL
- soľ - 2 ČL
- voda - 300 ml
Na preliatie halušiek:
- slnečnicový olej - 40 ml
Príprava
- Na oleji speníme nadrobno pokrájanú menšiu cibuľu. Pridáme lečo, soľ a cukor. Premiešame. V miske rozšľaháme vajcia a pridáme k leču. Miešame, kým sa vajíčka nezrazia.
- Do misy dáme múku, soľ, prášok do pečiva, vajce, zalejeme vodou a mliekom a dobre rozmiešame. Necháme postáť. Dáme zovrieť vodu. Halušky uvaríme v osolenej vode a hotové prelejeme olejom.
- Halušky zmiešame s lečom a podávame.