Halušky - cigánske

Kategória: 

Halušky - cigánske


Ingrediencie

Pre 4

Na prípravu leča:

  • lečo - 7 dl
  • olivový olej
  • cibuľa - 1 ks
  • kryštálový cukor - 2 ČL
  • soľ
  • vajce - 5 ks

Na halušky:

  • hrubá múka - 540 g
  • mlieko - 180 ml
  • vajce - 1 ks
  • prášok do pečiva - 1 ČL
  • soľ - 2 ČL
  • voda - 300 ml

Na preliatie halušiek:

  • slnečnicový olej - 40 ml

Príprava

  1. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú menšiu cibuľu. Pridáme lečo, soľ a cukor. Premiešame. V miske rozšľaháme vajcia a pridáme k leču. Miešame, kým sa vajíčka nezrazia.
  2. Do misy dáme múku, soľ, prášok do pečiva, vajce, zalejeme vodou a mliekom a dobre rozmiešame. Necháme postáť. Dáme zovrieť vodu. Halušky uvaríme v osolenej vode a hotové prelejeme olejom.
  3. Halušky zmiešame s lečom a podávame.