Mäso - pikantné v zemiakovej placke
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Bravčové mäso

Ingrediencie

Pre: 4 osobu/osoby/osôb

Potrebujeme:

500 g bravčové karé
4 ks strúčik cesnaku
2 ks feferónka
soľ
mleté čierne korenie
mletá červená paprika
4 PL kečup
1 PL horčica
50 ks cibuľa
olivový olej

Postup:

  1. Mäso nakrájame na kocky, vložíme do misky, okoreníme mletým čiernym korením, mletou červenou paprikou, soľou, pridáme prelisovaný cesnak a na drobno posekané feferónky.
  2. Pokvapkáme olejom, dôkladne premiešame, prikryjeme a necháme najlepšie do druhého dňa (alebo aspoň pol hodinu) odležať v chladničke.
  3. Na oleji speníme na drobno pokrájanú cibuľu, pridáme ochutené mäso a zo všetkých strán prudko opečieme. Ochutíme kečupom, horčicou, podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Podávame so zemiakovou plackou.
  4.  

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉