Perkelt - bravčový

Kategória: 
Bravčové mäso

Perkelt - bravčový


Ingrediencie

Pre 4

Na mäsový základ:

  • bravčové stehno - 500 g
  • bravčová masť - 2 PL
  • cibuľa - 1 ks
  • strúčik cesnaku - 2 ks
  • kečup - 2 PL
  • paradajka - 2 ks
  • drvená rasca
  • mletá červená paprika
  • soľ

Príprava

  1. Na masti speníme na drobno pokrájanú veľkú cibuľu a rascu.
  2. Pridáme mletú červenú papriku, premiešame, a pridáme na kocky nakrájané mäso. Smažíme ho cca 5 minút. Pridáme prelisovaný cesnak, kečup, a pokrájané oblanšírované paradajky (Paradajky vložíme do vriacej vody, povaríme cca 1 minútu, vyberieme, vložíme do studenej vody a ošúpeme). Podlejeme vodou a osolíme.
  3. Dusíme do mäkka. Podľa potreby omáčku zahustíme solamylom.
  4. Podávame s haluškami.


Hore