Brownies

Kategória: 

Brownies


Ingrediencie

Pre 1

Potrebujeme:

  • čokoláda (50-60%) - 400 g
  • maslo - 250 g
  • vajce - 4 ks
  • kryštálový cukor - 200 g
  • vanilínový cukor - 1 balíček
  • hladká múka - 90 g
  • sóda bikarbóna - 1 KL
  • kakao - 4 PL

Príprava

  1. Plech na pečenie (31x21 cm) vymastíme margarínom a vyložíme papierom na pečenie.
  2. Čokoládu s maslom rozpustíme nad parou.
  3. Vajcia šľaháme s cukrom a vanilínovým cukrom cca 4 minúty do penista. Pomaly všľaháme rozpustenú čokoládovú zmes. Pridáme kakao a múku so sódou bikarbónou. Vyšľaháme do hladka. Cesto vylejeme na pripravený plech na pečenie. Pečieme pri teplote 150 stupňov 30 minút.
  4. Pre skúšku pichneme do cesta špajdľu. Mali by na nej ostať vlhké omrvinky. Správny brownies má na povrchu tvrdú kôrku, vo vnútri je však šťavnatý. Počas chladnutia brownies klesne. Nezľaknite sa, má to tak byť :-)