Vítam vás na webovej stránke venovanej receptom, ktoré v našej rodine pripravujeme už niekoľko rokov. Dúfam, že si ich obľúbite aj vy. Väčšinou sú to recepty jednoduché, či už na rodinný rozpočet alebo prípravu.

Recepty sú usporiadané do jednotlivých kategórií (menu vľavo) alebo môžete použiť register receptov (horné menu), kde sú zoradené vrámci kategórií podľa abecedy.

V prípade otázok k fungovaniu stránky či jednotlivým receptom ma neváhajte kontaktovať na Facebooku.

 

 



Cheesecake - čokoládový

Kategória: 

Niečo pre milovníkov čokolády :-)


Cheesecake - čokoládový


Ingrediencie

Pre 1

Keksíková hmota:

  • BB keksy - 2 balenia
  • maslo - 110 g
  • kakao - 3 KL

Čokoládová hmota:

  • vajce - 3 ks
  • kryštálový cukor - 210 g
  • mascarpone - 500 g
  • čokoláda (50-60%) - 250 g
  • smotana na šľahanie 33% - 200 ml

Čokoládová poleva:

  • smotana na šľahanie 33% - 100 ml
  • čokoláda (50-60%) - 100 g

Príprava

  1. Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli.
  2. BeBe keksy rozdrvíme najemno a zmiešame s roztopeným maslom a kakaom. Keksíkovú hmotu vtlačíme do okrúhlej formy s priemerom 24 cm a pečieme pri teplote 150 stupňov 10-15 minút.
  3. Šľahačku vyšľaháme do tuha. Vajcia s cukrom vyšľaháme a postupne pri nízkych otáčkach zašľahávame mascarpone. Nakoniec ručne metličkou primiešame vychladnutú rozpustenú čokoládu a vyšľahanú šľahačku. Hotovú čokoládovú zmes rovnomerne rozotrieme na keksíkovú hmotu a dáme piecť do rúry na 40 minút pri 150 stupňoch. (Nezľaknite sa, keď budete cheesecake vyťahovať z rúry a bude sa vám triasť ako huspenina. Má to tak byť :-). )
  4. Upečený cheesecake necháme vychladnúť a dáme na cca 12 hodín stuhnúť do chladničky.
  5. Po stuhnutí polejeme čokoládovou polevou: smotanu zohrejeme tesne pod bod varu. Hneď odstavíme a pridáme čokoládu, ktorú necháme v smotane roztopiť. Dobre rozmiešame, necháme cca 10-15 minút odstáť a nalejeme na povrch cheesecaku. Necháme stuhnúť.

    cheececake cokoladovy01


Joomla templates by a4joomla