Mäso - pikantné v zemiakovej placke

Kategória: 

Mäso - pikantné v zemiakovej placke


Ingrediencie

Pre 4

Potrebujeme:

  • bravčové karé - 500 g
  • strúčik cesnaku - 4 ks
  • feferónka - 2 ks
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • mletá červená paprika
  • kečup - 4 PL
  • horčica - 1 PL
  • cibuľa - 1 ks
  • olivový olej

Príprava

  1. Mäso nakrájame na kocky, vložíme do misky, okoreníme mletým čiernym korením, mletou červenou paprikou, soľou, pridáme prelisovaný cesnak a na drobno posekané feferónky.
  2. Pokvapkáme olejom, dôkladne premiešame, prikryjeme a necháme najlepšie do druhého dňa (alebo aspoň pol hodinu) odležať v chladničke.
  3. Na oleji speníme na drobno pokrájanú cibuľu, pridáme ochutené mäso a zo všetkých strán prudko opečieme. Ochutíme kečupom, horčicou, podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Podávame so zemiakovou plackou.