Kuracie krídla - grilované
Kategória:
Zvykneme kupovať celé kurčatá, ktoré si doma rozporcujeme, nasáčkujeme podľa druhu mäsa (psia, stehná, trupy a krídla) a šupneme do mrazničky. Takto si postupne zbierame krídielka a keď ich je dosť, urobíme práve tento recept.
|
-
Ingrediencie
Pre 5
Potrebujeme:
- kuracie krídla - 20 ks
- zemiaky - 1 kg
- grilovacie korenie
- olivový olej
- voda
Príprava
- Zemiaky nakrájame na kocky a vložíme do pekáča, ktorý sme predtým potreli olejom.
- Na zemiaky poukladáme krídielka, ktoré posypeme grilovacím korením.
- Podlejeme vodou a pečieme pri teplote 200 stupňov cca 45 minút. V polovici pečenia krídielka otočíme a posypeme grilovacím korením, aby boli upečené z oboch strán.