Buchty - pečené

Kategória: 
Domáca pekáreň, Múčniky, Sladké jedlá

Buchty - pečené


Ingrediencie

Pre 1

Na cesto:

  • mlieko - 250 ml
  • vajce - 1 ks
  • maslo - 50 g
  • kryštálový cukor - 5 PL
  • vanilínový cukor - 1 balíček
  • soľ - 1 štipka
  • hladká múka - 250 g
  • polohrubá múka - 250 g
  • droždie čerstvé - 1/2 kocky

Na potieranie:

  • slnečnicový olej

Príprava

  1. Suroviny určené pre cesto vložíme do pekárne v poradí, ako sú napísané v rozpise.
  2. Pekáreň nastavíme nasledovne: program 13 (cesto).
  3. Po ukončení programu cesto vyklopíme na pracovnú dosku, premiesime a necháme opäť podkysnúť. Potom ho vyvaľkáme na hrúbku cca 5 mm a rozdelíme na 24 častí.  Do stredu každej časti dáme plnku (napríklad tvarohovú).
  4. Vytvarujeme buchty, ktoré kladieme spojom dole na margarínom vymastený plech, pričom každú buchtu potrieme z každej strany olejom. Prikryjeme čistou utierkou a necháme kysnúť 45 minút. Po vykysnutí ich zvrchu potrieme olejom.
  5. Pečieme pri teplote 175 stupňov, kým nechytia správnu farbu.

Tipy - Poznámky

Z jednej dávky vyjde 24 ks buchiet.


Hore