Hamburger
Kategória:
|
-
Ingrediencie
Pre 4
Potrebujeme:
- hovädzie mäso mleté - 500 g
- veľká cibuľa - 1 ks
- worčesterská omáčka - 1 PL
- mleté čierne korenie
- soľ
- olivový olej
Obloha:
- Čedar - plátky
- kečup
- horčica
- šalátové listy
- paradajky
Príprava
- Mäso ochutíme mletým čiernym korením, worčesterskou omáčkou a dobre osolíme. Pridáme na drobno pokrájanú stredne veľkú cibuľu a dôkladne premiešame. Necháme odstáť aspoň 30 minút.
- Vytvarujeme placky vysoké 1 - 2 cm, ktoré z oboch strán opečieme na olivovom oleji. Na každú mäsovú placku položíme plátok syra a necháme rozpustiť.
- Žemle prekrojíme, potrieme kečupom alebo horčicou, pridáme šalátový list, opečené mäso so syrom a paradajku.