Mäso - pikantné v zemiakovej placke
Kategória:
|
-
Ingrediencie
Pre 4
Potrebujeme:
- bravčové karé - 500 g
- strúčik cesnaku - 4 ks
- feferónka - 2 ks
- soľ
- mleté čierne korenie
- mletá červená paprika
- kečup - 4 PL
- horčica - 1 PL
- cibuľa - 1 ks
- olivový olej
Príprava
- Mäso nakrájame na kocky, vložíme do misky, okoreníme mletým čiernym korením, mletou červenou paprikou, soľou, pridáme prelisovaný cesnak a na drobno posekané feferónky.
- Pokvapkáme olejom, dôkladne premiešame, prikryjeme a necháme najlepšie do druhého dňa (alebo aspoň pol hodinu) odležať v chladničke.
- Na oleji speníme na drobno pokrájanú cibuľu, pridáme ochutené mäso a zo všetkých strán prudko opečieme. Ochutíme kečupom, horčicou, podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Podávame so zemiakovou plackou.