Kuracie pečienky - na červenom víne

Kategória: 

Kuracie pečienky - na červenom víne


Ingrediencie

Pre 4

Potrebujeme:

  • kuracie pečienky - 500 g
  • cibuľa - 1 ks
  • olivový olej
  • mletá červená paprika
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • kečup - 3 PL
  • červené víno - 5 PL
  • zemiakový škrob (Solamyl) - 2 ČL
  • voda - podľa potreby

Príprava

  1. Pečienky očistíme, umyjeme a pokrájame na menšie kúsky. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú menšiu cibuľu.
  2. Pridáme pečienky a krátko orestujeme. Pridáme mletú červenú papriku, mleté čierne korenie, soľ, kečup a červené víno.
  3. Tesne pred dokončením omáčku zahustíme Solamylom (Do pohára dajte Solamyl a zalejte malým množstvom vody. Rozmiešajte a zmes pomaly prilievajte za stáleho miešania k mäsu, kým nedosiahnete požadovanú hustotu omáčky).
  4. Podávame s knedľou alebo s ryžou.