Rizoto - z uvareného hydinového mäsa

Kategória: 

Ak vám ostane veľa uvareného mäsa napr. zo sliepky, z ktorej ste robili vývar, môžete ho využiť pri príprave tohto rýchleho receptu :-)


Rizoto - z uvareného hydinového mäsa


Ingrediencie

Pre 4

Potrebujeme:

  • uvarené hydinové mäso - 400 g
  • olivový olej
  • cibuľa - 1 ks
  • mleté čierne korenie
  • mletá červená paprika
  • soľ
  • ryža - 1 šálka (3 dl)
  • voda - 2 šálky (3 dl)
  • zelenina mrazená (mrkva, hrášok, kukurica) - 1 sáčok
  • Eidam - podľa chuti

Príprava

  1. Uvarené kuracie mäsko pokrájame na menšie kúsky.
  2. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú menšiu cibuľu, pridáme mäso, okoreníme mletým čiernym korením, mletou červenou paprikou, osolíme a podlejeme vodou. Podusíme.
  3. Ryžu preberieme, prepláchneme a chvíľu popražíme na rozohriatom oleji. Zalejeme horúcou vodou a osolíme. Pridáme mrazenú zeleninu a dusíme, kým nie je ryža hotová.
  4. Do hotovej ryže pridáme udusené mäso aj so šťavou. Podávame posypané strúhaným syrom.