Rizoto - z uvareného hydinového mäsa
Kategória:
Ak vám ostane veľa uvareného mäsa napr. zo sliepky, z ktorej ste robili vývar, môžete ho využiť pri príprave tohto rýchleho receptu :-)
|
-
Ingrediencie
Pre 4
Potrebujeme:
- uvarené hydinové mäso - 400 g
- olivový olej
- cibuľa - 1 ks
- mleté čierne korenie
- mletá červená paprika
- soľ
- ryža - 1 šálka (3 dl)
- voda - 2 šálky (3 dl)
- zelenina mrazená (mrkva, hrášok, kukurica) - 1 sáčok
- Eidam - podľa chuti
Príprava
- Uvarené kuracie mäsko pokrájame na menšie kúsky.
- Na oleji speníme nadrobno pokrájanú menšiu cibuľu, pridáme mäso, okoreníme mletým čiernym korením, mletou červenou paprikou, osolíme a podlejeme vodou. Podusíme.
- Ryžu preberieme, prepláchneme a chvíľu popražíme na rozohriatom oleji. Zalejeme horúcou vodou a osolíme. Pridáme mrazenú zeleninu a dusíme, kým nie je ryža hotová.
- Do hotovej ryže pridáme udusené mäso aj so šťavou. Podávame posypané strúhaným syrom.