Kačica - pečená

Kategória: 
Hydina

Kačica - pečená


Ingrediencie

Pre 5

Potrebujeme:

  • kačica - 1 ks
  • soľ
  • celá rasca
  • jablko - podľa potreby
  • kyslá kapusta - 500 g

Príprava

  1. Večer pred pečením kačicu dobre umyjeme, nasolíme (soľou nešetrite, nasoľte kačicu zvonku aj zvnútra) a posypeme rascou. Necháme odležať v chladničke do druhého dňa.
  2. Pekáč, v ktorom sa bude kačica piecť nesmie byť oveľa väčší ako kačica a musí byť uzatvárateľný.
  3. Na druhý deň vložíme do kačice umyté celé jablká (koľko sa zmestí) a zakryjeme. Kačicu pečieme pri teplote 140 - 150 stupňov 4 hodiny. Prvé dve hodiny pečieme kačicu otočenú prsiami dole. Po dvoch hodinách vyberieme spod kačice prebytočný tuk, otočíme ju prsiami nahor a pod ňu naukladáme kyslú kapustu.
  4. Po štyroch hodinách pečenia pekáč otvoríme a kačicu ešte zagrilujeme, kým nechytí správnu farbu.

Tipy - Poznámky

Týmto spôsobom môžeme upiecť aj kuracie stehná. (1 hodinu kožou dole a 1 hodinu kožou hore + dogrilovať)


Hore