Kuracie stehná - cesnakové pečené v remoske

Kategória: 

Kuracie stehná - cesnakové pečené v remoske


Ingrediencie

Pre 6

Potrebujeme:

  • kuracie stehná - 6 ks
  • zemiaky - 1 kg
  • strúčik cesnaku - 8 ks
  • soľ
  • rasca drvená
  • mleté čierne korenie
  • grilovacie korenie - 1 KL
  • olivový olej - 8 PL
  • maslo

Príprava

  1. Zemiaky pokrájame na plátky, polejeme 4 PL olivového oleja, pridáme 3 prelisované strúčiky cesnaku, osolíme, pridáme drvenú rascu a dobre premiešame. Vložíme do olivovým olejom vymastenej remosky.
  2. Kuracie stehná umyjeme, vložíme do misky, polejeme 4 PL olivového oleja a osolíme, okoreníme mletým čiernym korením. Pridáme 5 veľkých prelisovaných strúčikov cesnaku, grilovacie korenie a dobre premiešame.
  3. Ochutené kuracie stehná poukladáme na zemiaky a obložíme plátkami masla.
  4. Remosku zavrieme a pečieme 70 minút. 

Tipy - Poznámky

V prípade, že remosku nemáte, pečieme v rúre pri teplote 200 stupňov cca 45 minút. Prvých 40 minút pečieme zakryté alobalom, zvyšných 5 minút dogrilujeme odokryté.