Kuracie prsia - na kari s broskyňami

Kategória: 
Hydina

Kuracie prsia - na kari s broskyňami


Ingrediencie

Pre 5

Potrebujeme:

  • kuracie prsia - 500 g
  • cibuľa - 1 ks
  • strúčik cesnaku - 2 ks
  • žltá paprika - 1 ks
  • broskyne v konzerve - 250 g
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • kari korenie - 1 KL
  • mletá škorica - 1/2 KL
  • muškátový oriešok - 1 štipka
  • hladká múka - 3 KL
  • olivový olej
  • kyslá smotana - 3 PL

Príprava

  1. Kuracie prsia nakrájame na rezance alebo kocky a na rozpálenom oleji opečieme zo všetkých strán. Pridáme nadrobno nakrájanú menšiu cibuľu, prelisovaný cesnak a na malé kúsky pokrájanú papriku. Premiešame. Ochutíme mletým čiernym korením a osolíme.
  2. V miske zmiešame múku, kari korenie, škoricu a muškátový oriešok. Pripravenú zmes nasypeme k mäsu a dobre premiešame. Krátko osmažíme a podlejeme vodou. Dusíme 20 minút.
  3. Potom pridáme na plátky nakrájané broskyne a opäť dusíme cca 8 minút. Na záver pridáme kyslú smotanu, premiešame a odstavíme.


Hore