Kuracie prsia - s ananásom
Kategória:
|
-
Ingrediencie
Pre 4
Potrebujeme:
- kuracie prsia - 400 g
- kečup - 2 PL
- horčica - 1 PL
- soľ
- mletá červená paprika
- mleté čierne korenie
- hrášok v konzerve - 212 ml
- mrkva - 2 ks
- ananás v konzerve - 580 ml
- zemiakový škrob (Solamyl) - 2 ČL
- voda - podľa potreby
- olivový olej
Príprava
- Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky, vložíme do misky, pridáme kečup, horčicu, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, soľ a dôkladne premiešame. Necháme odležať aspoň 30 minút.
- Mäso opečieme na rozpálenom oleji, podlejeme vodou a dusíme cca 20 minút.
- Pridáme na rezance pokrájanú mrkvu, hrášok a na menšie kúsky pokrájaný ananás. V prípade potreby podlejeme vodou a dusíme ďalších 20 minút. Zahustíme solamylom (solamyl zalejeme malým množstvom vody a pomaly za stáleho miešania prilievame k mäsu).