Králik - na poľovnícky spôsob pečený v remoske
Kategória:
|
-
Ingrediencie
Pre 5
Potrebujeme:
- králik - 1 ks
- slanina - 75 g
- mrkva - 3 ks
- petržlen - 2 ks
- cibuľa - 2 ks
- kryštálový cukor - 2 PL
- citrón - 1/2 ks
- bobkový list - 2 ks
- celé nové korenie - 6 guličiek
- celé čierne korenie - 8 guličiek
- červené víno - 100 ml
- kečup - 1 PL
- soľ
- mleté čierne korenie
- olivový olej
- polohrubá múka - 1 PL
- džem brusnicový - 2 PL
Príprava
- Mäso umyjeme, osušíme a prešpikujeme prúžkami slaniny. Potom ho osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. V pekáči rozohrejeme olej a mäso na ňom zo všetkých strán opekáme asi 15 minút. Vyberieme z pekáča a odložíme na teplé miesto.
- Vo výpeku speníme na drobno pokrájanú menšiu cibuľu, pridáme na malé kocky pokrájanú mrkvu a petržlen a krátko podusíme. Pridáme cukor, citrón pokrájaný na kúsky, celé nové a čierne korenie a bobkový list.
- Zalejeme vínom, pridáme kečup a dobre premiešame. Zeleninu vložíme do remosky, na ňu položíme opečeného králika, podlejeme vodou a upečieme.
- Upečeného králika vyberieme a dáme na teplé miesto. V hrnci rozohrejeme olej, poprášime múkou a urobíme svetlú zápražku, ktorú pridáme k zelenine a ešte cca 10 minút povaríme. Prichutíme brusnicovým džemom.
Tipy - Poznámky
Ak nemáme remosku: Zeleninu necháme v pekáči, na ňu poukladáme opečené mäso, podlejeme vodou a pečieme pri teplote 200 stupňov cca 45 minút.