Králik - na poľovnícky spôsob pečený v remoske

Kategória: 

Králik - na poľovnícky spôsob pečený v remoske


Ingrediencie

Pre 5

Potrebujeme:

  • králik - 1 ks
  • slanina - 75 g
  • mrkva - 3 ks
  • petržlen - 2 ks
  • cibuľa - 2 ks
  • kryštálový cukor - 2 PL
  • citrón - 1/2 ks
  • bobkový list - 2 ks
  • celé nové korenie - 6 guličiek
  • celé čierne korenie - 8 guličiek
  • červené víno - 100 ml
  • kečup - 1 PL
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • olivový olej
  • polohrubá múka - 1 PL
  • džem brusnicový - 2 PL

Príprava

  1. Mäso umyjeme, osušíme a prešpikujeme prúžkami slaniny. Potom ho osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. V pekáči rozohrejeme olej a mäso na ňom zo všetkých strán opekáme asi 15 minút. Vyberieme z pekáča a odložíme na teplé miesto.
  2. Vo výpeku speníme na drobno pokrájanú menšiu cibuľu, pridáme na malé kocky pokrájanú mrkvu a petržlen a krátko podusíme. Pridáme cukor, citrón pokrájaný na kúsky, celé nové a čierne korenie a bobkový list.
  3. Zalejeme vínom, pridáme kečup a dobre premiešame. Zeleninu vložíme do remosky, na ňu položíme opečeného králika, podlejeme vodou a upečieme.
  4. Upečeného králika vyberieme a dáme na teplé miesto. V hrnci rozohrejeme olej, poprášime múkou a urobíme svetlú zápražku, ktorú pridáme k zelenine a ešte cca 10 minút povaríme. Prichutíme brusnicovým džemom.

Tipy - Poznámky

Ak nemáme remosku: Zeleninu necháme v pekáči, na ňu poukladáme opečené mäso, podlejeme vodou a pečieme pri teplote 200 stupňov cca 45 minút.



Joomla templates by a4joomla