Králik - moravský pečený v remoske

Kategória: 
Králičie mäso, divina

Králik - moravský pečený v remoske


Ingrediencie

Pre 5

Potrebujeme:

  • králik - 1 ks
  • olivový olej - 150 ml
  • červené alebo biele víno - 100 ml
  • voda - 100 ml
  • mleté čierne korenie - 1/2 ČL
  • mletá červená paprika - 1 ČL
  • horčica - 2 PL
  • kečup - 2 PL
  • cibuľa - 1 ks
  • strúčik cesnaku - 5 ks
  • soľ

Príprava

  1. Olej, víno a vodu vlejeme do nádoby, pridáme mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, horčicu, kečup, nadrobno pokrájanú menšiu cibuľu, prelisovaný cesnak a soľ. Dobre premiešame.
  2. Umytého a naporciovaného králika vložíme do pevného sáčku a zalejeme pripravenou zmesou. Sáčok pevne zviažeme a jeho obsah dôkladne premiešame. Uložíme do chladničky a necháme odležať do druhého dňa.
  3. Na druhý deň obsah sáčku vložíme do remosky a pečieme cca 70 minút.

Tipy - Poznámky

V prípade, že remosku nemáme, pečieme v rúre pri teplote 200 stupňov cca 90 minút. Prvých 85 minút pečieme zakryté alobalom, zvyšných 5 minút dogrilujeme odokryté.


Hore