Sekaná - s vajíčkami
Kategória:
|
-
Ingrediencie
Pre 5
Potrebujeme:
- bravčové mäso mleté - 500 g
- uvarené vajíčka - 4 ks
- vajce - 1 ks
- hovädzí bujón - 1 ks
- mleté čierne korenie
- mletá červená paprika
- soľ
- strúčik cesnaku - 5 ks
- strúhanka
- olivový olej
Príprava
- Bujón zalejeme 500 ml vriacej vody a rozpustíme.
- Do misky dáme mleté mäso, surové vajcia, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, soľ a prelisovaný cesnak. Dobre premiešame. Ak je zmes príliš riedka, zahustíme ju strúhankou. Pekáč si vymastíme olejom.
- Na väčšiu tácku si nasypeme strúhanku a na ňu vyklopíme pripravenú mäsovú zmes. Roztlačíme ju a do stredu poukladáme uvarené vajíčka. Vajíčka zabalíme do mäsovej zmesi a vyformujeme.
- Preložíme so pekáča a polejeme pripraveným vývarom z bujóna. Pečieme pri teplote 200 stupňov najmenej 30 minút. Počas pečenia polievame sekanú vývarom. Po upečení necháme chvíľu postáť - lepšie sa krája.