Rezy - anglické
Kategória:
|
-
Ingrediencie
Pre 1
Cesto:
- vajce - 7 ks
- práškový cukor - 7 PL
- hrubá múka - 7 PL
- prášok do pečiva - 1/2 balíčka
Plnka:
- mlieko - 250 ml
- hrubá múka - 4 PL
- kakao - 2 PL
- kryštálový cukor - 1 PL
- práškový cukor - 2 PL
- maslo - 250 g
Poleva:
- čokoláda na varenie - 200 g
- Cera
Príprava
- Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Žĺtky šľaháme s cukrom do peny cca 4 minúty. Metličkou do žĺtkovej hmoty striedavo vmiešame múku a sneh z bielkov.
- Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme pri teplote 175 stupňov 10 - 12 minút.
- V mlieku rozmiešame múku, kakao, kryštálový cukor a uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Maslo s práškovým cukrom vyšľaháme na penu a postupne do tejto zmesi zašľahávame vychladnutú kašu.
- Cesto potrieme polovicou plnky. Uvarenú kávu ochutíme rumom a postupne do nej namáčame piškóty, ktoré ukladáme na koláč. Potrieme zvyšným krémom a polejeme čokoládovou polevou.