Rezy - anglické

Kategória: 

Rezy - anglické


Ingrediencie

Pre 1

Cesto:

  • vajce - 7 ks
  • práškový cukor - 7 PL
  • hrubá múka - 7 PL
  • prášok do pečiva - 1/2 balíčka

Plnka:

  • mlieko - 250 ml
  • hrubá múka - 4 PL
  • kakao - 2 PL
  • kryštálový cukor - 1 PL
  • práškový cukor - 2 PL
  • maslo - 250 g

Poleva:

  • čokoláda na varenie - 200 g
  • Cera

Príprava

  1. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Žĺtky šľaháme s cukrom do peny cca 4 minúty. Metličkou do žĺtkovej hmoty striedavo vmiešame múku a sneh z bielkov.
  2. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme pri teplote 175 stupňov 10 - 12 minút.
  3. V mlieku rozmiešame múku, kakao, kryštálový cukor a uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Maslo s práškovým cukrom vyšľaháme na penu a postupne do tejto zmesi zašľahávame vychladnutú kašu.
  4. Cesto potrieme polovicou plnky. Uvarenú kávu ochutíme rumom a postupne do nej namáčame piškóty, ktoré ukladáme na koláč. Potrieme zvyšným krémom a polejeme čokoládovou polevou.