Rezy - makovo-jablkové

Kategória: 

Rezy - makovo-jablkové


Ingrediencie

Pre 1

Potrebujeme:

  • vajce - 6 ks
  • práškový cukor - 500 g
  • slnečnicový olej - 200 ml
  • voda - 200 ml
  • polohrubá múka - 300 g
  • mletý mak - 150 g
  • prášok do pečiva - 1/2 balíčka
  • jablko - 3 ks
  • vanilínový cukor - 1/2 balíčka
  • šľahačka v prášku Dr.Oetker - 2 balíčky
  • mlieko - 300 ml

Príprava

  1. Z cukru odoberieme 4 PL a zmiešame s mletým makom.
  2. Stredne veľké jablká ošúpeme, nakrájame na plátky a poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Posypeme vanilkovým cukrom.
  3. Bielky vyšľaháme s cukrom na pevný sneh. Po jednom pomaly zašľahávame žĺtka, pridáme olej a vlažnú vodu, a nakoniec múku s práškom do pečiva.
  4. Z cesta odoberieme cca jednu tretinu a opatrne do nej vmiešame mak zmiešaný s cukrom.
  5. Makové cesto nalejeme na jablká. Na makové cesto vylejeme zvyšné cesto. Pečieme cca 25 minút pri teplote 175 stupňov.
  6. Po upečení koláč preklopíme na plech, strhneme papier na pečenie a necháme vychladnúť.
  7. Šľahačky v prášku vysypeme do mlieka, vyšľaháme a navrstvíme na vychladnutý koláč.