Rezy - makovo-jablkové
Kategória:
|
-
Ingrediencie
Pre 1
Potrebujeme:
- vajce - 6 ks
- práškový cukor - 500 g
- slnečnicový olej - 200 ml
- voda - 200 ml
- polohrubá múka - 300 g
- mletý mak - 150 g
- prášok do pečiva - 1/2 balíčka
- jablko - 3 ks
- vanilínový cukor - 1/2 balíčka
- šľahačka v prášku Dr.Oetker - 2 balíčky
- mlieko - 300 ml
Príprava
- Z cukru odoberieme 4 PL a zmiešame s mletým makom.
- Stredne veľké jablká ošúpeme, nakrájame na plátky a poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Posypeme vanilkovým cukrom.
- Bielky vyšľaháme s cukrom na pevný sneh. Po jednom pomaly zašľahávame žĺtka, pridáme olej a vlažnú vodu, a nakoniec múku s práškom do pečiva.
- Z cesta odoberieme cca jednu tretinu a opatrne do nej vmiešame mak zmiešaný s cukrom.
- Makové cesto nalejeme na jablká. Na makové cesto vylejeme zvyšné cesto. Pečieme cca 25 minút pri teplote 175 stupňov.
- Po upečení koláč preklopíme na plech, strhneme papier na pečenie a necháme vychladnúť.
- Šľahačky v prášku vysypeme do mlieka, vyšľaháme a navrstvíme na vychladnutý koláč.