Cheesecake - čokoládový

Kategória: 
Múčniky

Niečo pre milovníkov čokolády :-)


Cheesecake - čokoládový


Ingrediencie

Pre 1

Keksíková hmota:

  • BB keksy - 2 balenia
  • maslo - 110 g
  • kakao - 3 KL

Čokoládová hmota:

  • vajce - 3 ks
  • kryštálový cukor - 210 g
  • mascarpone - 500 g
  • čokoláda (50-60%) - 250 g
  • smotana na šľahanie 33% - 200 ml

Čokoládová poleva:

  • smotana na šľahanie 33% - 100 ml
  • čokoláda (50-60%) - 100 g

Príprava

  1. Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli.
  2. BeBe keksy rozdrvíme najemno a zmiešame s roztopeným maslom a kakaom. Keksíkovú hmotu vtlačíme do okrúhlej formy s priemerom 24 cm a pečieme pri teplote 150 stupňov 10-15 minút.
  3. Šľahačku vyšľaháme do tuha. Vajcia s cukrom vyšľaháme a postupne pri nízkych otáčkach zašľahávame mascarpone. Nakoniec ručne metličkou primiešame vychladnutú rozpustenú čokoládu a vyšľahanú šľahačku. Hotovú čokoládovú zmes rovnomerne rozotrieme na keksíkovú hmotu a dáme piecť do rúry na 40 minút pri 150 stupňoch. (Nezľaknite sa, keď budete cheesecake vyťahovať z rúry a bude sa vám triasť ako huspenina. Má to tak byť :-). )
  4. Upečený cheesecake necháme vychladnúť a dáme na cca 12 hodín stuhnúť do chladničky.
  5. Po stuhnutí polejeme čokoládovou polevou: smotanu zohrejeme tesne pod bod varu. Hneď odstavíme a pridáme čokoládu, ktorú necháme v smotane roztopiť. Dobre rozmiešame, necháme cca 10-15 minút odstáť a nalejeme na povrch cheesecaku. Necháme stuhnúť.

    cheececake cokoladovy01

Hore