Torta - pudingová

Kategória: 

Torta - pudingová


Ingrediencie

Pre 1

Cesto:

  • vajce - 4 ks
  • polohrubá múka - 100 g
  • práškový cukor - 100 g
  • prášok do pečiva - 1/2 balíčka
  • kakao - 2 PL
  • voda - 4 PL

Plnka:

  • okrúhle detské piškóty - 1/2 balíčka
  • voda - 200 ml
  • práškový cukor - 2 PL
  • rum - 1 PL
  • džem jahodový

Puding:

  • vanilkový puding - 2 balíčky
  • práškový cukor - 6 PL
  • mlieko - 800 ml

Príprava

  1. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s cukrom, postupne pridávame vodu, múku zmiešanú s práškom do pečiva, kakao a sneh z bielkov.
  2. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a upečieme (ja pečiem na cca 180 stupňov, kým nie je korpus upečený - zhruba 15 až 20 minút).
  3. Korpus necháme vo forme (ja zvyknem ešte utrieť vymastené a pomúčené boky formy papierovými kuchynskými utierkami) a natrieme džemom.
  4. Vo vode rozpustíme práškový cukor a prilejeme rum. V tomto roztoku namáčame piškóty a ukladáme ich v jednej vrstve na povrch korpusu.
  5. Uvaríme hustý puding podľa návodu a ešte horúci pomaly nalejeme na piškóty. (Ak vám ostane, zvyšok nalejte do misky.)
  6. Necháme vychladnúť a potom ešte na cca 2 hodinky vložíme do chladničky.