Šalát - parížsky

Kategória: 
Nátierky, studená kuchyňa

Šalát - parížsky


Ingrediencie

Pre 1

Potrebujeme:

  • saláma diétna - 1000 g
  • hrášok mrazený - 200 g
  • kyslá uhorka - 200 g
  • cibuľa - 1 ks
  • majonéza - 450 g
  • smotana na šľahanie 33% - 100 ml
  • soľ - 1 KL
  • mleté čierne korenie - 1/4 KL
  • práškový cukor - 1 PL
  • ocot 8% - 2 PL
  • worčesterská omáčka - 10 kvapiek

Príprava

  1. Naukladáme na seba niekoľko koliesok salámy a prekrojíme na polovicu. Každú polovicu potom nakrájame na tenké rezančeky. Vložíme do misy a pridáme na drobno nakrájanú menšiu cibuľu, rozmrazený hrášok a uhorky nastrúhame najemno.
  2. Do ďalšej misky dáme majonézu, smotanu na šľahanie, soľ, mleté čierne korenie, cukor, ocot a worčesterskú omáčku. Vymiešame do hladka.
  3. Ochutenú majonézovú zmes pridáme k salámovej zmesi a dôkladne premiešame. Necháme odstáť najlepšie do druhého dňa. Pred podávaním vždy premiešame.


Hore