Ježe - kokosové
Kategória:
|
-
Ingrediencie
Pre 1
Cesto:
- práškový cukor - 200 g
- vajce - 1 ks
- med - 2 PL
- slnečnicový olej - 1 PL
- mlieko - 200 ml
- hladká múka - 300 g
- prášok do pečiva - 1 balíček
Na obaľovanie:
- čokoláda na varenie - 600 g
- Cera - 200 g
- strúhaný kokos - 400 g
Príprava
- Vajce vymiešame s cukrom, po kvapkách pridávame olej a med. Potom vmiešame striedavo múku s práškom do pečiva a mlieko. Všetko dobre vymiešame. Zmes nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme 10 minút pri teplote 175 stupňov.
- Upečené a vychladnuté cesto pokrájame na kocky, ktoré máčame v roztopenej čokoládovej poleve zmiešanej s Cerou a obaľujeme v kokose. Ukladáme na plech vyložený alobalom a necháme stuhnúť.