BeBe keksy rozdrvíme najemno a zmiešame s roztopeným maslom a kakaom. Keksíkovú hmotu vtlačíme do okrúhlej formy s priemerom 24 cm a pečieme pri teplote 150 stupňov 10-15 minút.
Šľahačku vyšľaháme do tuha. Vajcia s cukrom vyšľaháme a postupne pri nízkych otáčkach zašľahávame mascarpone. Nakoniec ručne metličkou primiešame vychladnutú rozpustenú čokoládu a vyšľahanú šľahačku. Hotovú čokoládovú zmes rovnomerne rozotrieme na keksíkovú hmotu a dáme piecť do rúry na 40 minút pri 150 stupňoch. (Nezľaknite sa, keď budete cheesecake vyťahovať z rúry a bude sa vám triasť ako huspenina. Má to tak byť :-). )
Upečený cheesecake necháme vychladnúť a dáme na cca 12 hodín stuhnúť do chladničky.
Po stuhnutí polejeme čokoládovou polevou: smotanu zohrejeme tesne pod bod varu. Hneď odstavíme a pridáme čokoládu, ktorú necháme v smotane roztopiť. Dobre rozmiešame, necháme cca 10-15 minút odstáť a nalejeme na povrch cheesecaku. Necháme stuhnúť.