Polievka - šošovicová kyslá
Kategória:
|
-
Ingrediencie
Pre 5
Potrebujeme:
- šošovica - 1 šálka
- väčší zemiak - 5 ks
- bobkový list - 2 ks
- údená kosť - 1 ks
- mleté čierne korenie
- mletá červená paprika
- olivový olej
- smotana na varenie - 500 ml
- hladká múka - 3 PL
- soľ
- ocot 8% - 2 PL
Príprava
- Šošovicu preberieme, opláchneme pod tečúcou vodou, dáme do hrnca, zalejeme vodou a privedieme do varu. Pridáme na kocky pokrájané zemiaky, údenú kosť, mleté čierne korenie a bobkový list. Varíme.
- Na oleji krátko opražíme mletú červenú papriku (naozaj len krátko, lebo paprika rýchlo prihára). Pridáme do polievky.
- Keď sú zemiaky mäkké, pridáme soľ.
- V smotane rozmixujeme hladkú múku. Z polievky vyberieme údenú kosť a smotanovú zmes vlejeme do polievky. Varíme ešte 15 minút. Odstavíme, pridáme obraté mäso od kosti a ocot.