Polievka - šošovicová kyslá

Kategória: 

Polievka - šošovicová kyslá


Ingrediencie

Pre 5

Potrebujeme:

  • šošovica - 1 šálka
  • väčší zemiak - 5 ks
  • bobkový list - 2 ks
  • údená kosť - 1 ks
  • mleté čierne korenie
  • mletá červená paprika
  • olivový olej
  • smotana na varenie - 500 ml
  • hladká múka - 3 PL
  • soľ
  • ocot 8% - 2 PL

Príprava

  1. Šošovicu preberieme, opláchneme pod tečúcou vodou, dáme do hrnca, zalejeme vodou a privedieme do varu. Pridáme na kocky pokrájané zemiaky, údenú kosť, mleté čierne korenie a bobkový list. Varíme.
  2. Na oleji krátko opražíme mletú červenú papriku (naozaj len krátko, lebo paprika rýchlo prihára). Pridáme do polievky.
  3. Keď sú zemiaky mäkké, pridáme soľ.
  4. V smotane rozmixujeme hladkú múku. Z polievky vyberieme údenú kosť a smotanovú zmes vlejeme do polievky. Varíme ešte 15 minút. Odstavíme, pridáme obraté mäso od kosti a ocot.