Kapusta - červená dusená
Kategória:
Prílohy
Pridať/Odobrať z lístka
Nákupný zoznam
Ingrediencie
Pre
4
Potrebujeme:
očistená červená hlávková kapusta
-
600
g
olej (alebo bravčová masť)
-
1
PL
očistená menšia cibuľa
-
1
ks
kryštálový cukor
-
2
PL
hladká múka
-
1
PL
soľ
mletá rasca
červené víno
-
100
ml
voda
-
50
ml
ocot
-
1
PL
Príprava
Očistenú a opláchnutú kapustu rozrežeme na polovicu, vyrežeme hlúb a kapustu pokrájame na tenšie rezance.
Na oleji opečieme na drobno pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájanú kapustu, mierne osolíme a za občasného miešania udusíme takmer do mäkka.
Udusenú kapustu zaprášime trochou múky, dôkladne premiešame, podľa potreby zalejeme vlažnou vodou, ochutíme vínom, cukrom, octom a dodusíme do mäkka.
Hore
×
Prosím prihláste sa. Táto funkcia je prístupná len pre prihlásených používateľov.