Vtáčie mlieko
Doteraz neviem, prečo sa tento dezert volá vtáčie mlieko. Vybavujú sa mi pri ňom ale spomienky na mliečne desiaty, ktoré sme mali na základnej škole. Niekto ho miloval, iný nenávidel. Ja som patrila samozrejme medzi prvú sk
Fotogaléria k receptu:
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): | Pudingy, panna coty, kaše |
Ingrediencie
Pre:
5
osobu/osoby/osôb
Potrebujeme:
1500 ml mlieko |
3 ks vajce |
6 PL kryštálový cukor |
2 balíčky vanilínový cukor |
1 balíček vanilkový puding v prášku |
1 štipka soľ |
Postup:
- Z bielkov, štipky soli, 1 vanilínového cukru a 2 PL cukru vyšľaháme tuhý sneh.
- Do hrnca nalejeme 1 l mlieka, pridáme zvyšný cukor, vanilínový cukor a privedieme do varu. Stiahneme plyn, aby mlieko vrelo pomaly a pomocou lyžičiek doň vkladáme sneh vo forme halušiek, ktoré varíme z každej strany cca 1 minútu. Uvarené halušky vyberieme do misky.
- Vo zvyšnom mlieku rozšľaháme žĺtka a vanilkový puding vlejeme do vriaceho mlieka a varíme do zhustnutia. Vanilkový krém dáme do pohára a navrch naukladáme uvarené snehové halušky.