Panna cotta - vanilková

Kategória: 
Pudingy, panna coty, kaše

Panna cotta - vanilková


Ingrediencie

Pre 6

Potrebujeme:

  • smotana na šľahanie 33% - 250 ml
  • mlieko - 250 ml
  • vanilínový cukor - 2 balíčky
  • kryštálový cukor - 2 PL
  • prášková želatína - 1 PL

Príprava

  1. Práškovú želatínu zmiešame s 3 PL vody a necháme 10 minút naboptnať.
  2. Smotanu, mlieko, cukor a vanilínový cukor zohrejeme tesne pod bod varu. Odstavíme a pridáme želatínu. Miešame, kým sa želatína nerozpustí.
  3. Zmesou naplníme mištičky a necháme stuhnúť. Poprášime mletou škoricou a podávame so šľahačkou, príp. len s ovocnou omáčkou.


Hore