Rezy - punčové II.

Kategória: 

Rezy - punčové II.


Ingrediencie

Pre 1

Potrebujeme:

  • lekvár marhuľový
  • punčová poleva - 1 balíček

Ružové cesto:

  • vajce - 8 ks
  • kryštálový cukor - 8 PL
  • kukuričný škrob (maizena, Gustin) - 4 PL
  • hladká múka - 6 PL
  • práčok do pečiva - 1/2 balíčka
  • červené gélové potravinárske farbivo

Biele cesto:

  • vajce - 4 ks
  • kryštálový cukor - 4 PL
  • kukuričný škrob (maizena, Gustin) - 2 PL
  • hladká múka - 3 PL
  • prášok do pečiva - 1/4 balíčka

Sirup:

  • voda - 125 ml
  • kryštálový cukor - 125 ml
  • rum - 25 ml

Príprava

  1. RUŽOVÉ CESTO: Vajcia vyšľaháme s cukrom a červeným farbivom do penista (šľaháme cca 4 minúty). Potom ručne metličkou opatrne vmiešame múku, maizenu a prášok do pečiva. Cesto rozotrieme na 2 plechy vyložené papierom na pečenie. Pečieme cca 5 minút pri teplote 175 stupňov.
  2. BIELE CESTO: Postupujeme ako v prípade ružového cesta, len bez pridania farbiva. Rozotrieme na 1 plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme cca 5 minút pri teplote 175 stupňov.
  3. Medzitým ,ako sa cestá upečú, si uvaríme sirup.Cukor vsypeme do vody, privedieme k varu a varíme, kým sa cukor nerozpustí. Po rozpustení cukru sirup odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Pridáme rum.
  4. Upečené pláty rozkrojíme na polovicu, čím vzniknú 4 ružové a 2 biele pláty. Na prípravu tohto koláčika budeme potrebovať 3 ružové pláty a 2 biele pláty. Zvyšný ružový plát môžeme využiť na menšiu farebnú roládu.
  5. Ružový plát položíme na tácku a potrieme lekvárom. Priklopíme bielym plátom pokropíme rumovým sirupom a potrieme lekvárom. Opäť priklopíme ružovým plátom a potrieme lekvárom. Priklopíme bielym plátom, ktorý opäť pokropíme rumovým sirupom a potrieme lekvárom. Na záver priklopíme ružovým plátom a zaťažíme do druhého dňa.
  6. Na druhý deň zrežeme okraje a potrieme punčovou polevou, ktorú pripravíme podľa návodu na obale.