Rezy - gaštanové

Kategória: 

Rezy - gaštanové


Ingrediencie

Pre 1

Cesto:

  • vajce - 4 ks
  • kryštálový cukor - 6 PL
  • polohrubá múka - 6 PL
  • slnečnicový olej - 100 ml
  • kakao - 1 PL
  • prášok do pečiva - 1 balíček

Plnka:

  • maslo - 125 g
  • práškový cukor - 3 PL
  • gaštanové pyré - 1 kocka
  • Zlatý klas - 1 balíček
  • mlieko - 300 ml

Šľahačka:

  • šľahačka v prášku Dr.Oetker - 2 balíčky
  • kryštálový cukor - 4 PL
  • mlieko - 300 ml

Na posypanie:

  • čokoláda na varenie

Príprava

  1. Z mlieka a Zlatého klasu uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť.
  2. Vajcia s cukrom vyšľaháme. Pridáme múku, olej, kakao a prášok do pečiva. Dôkladne vymiešame. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme pri teplote 175 stupňov. Necháme vychladnúť. Okraje plechu utrieme papierovou kuchynskou utierkou.
  3. Maslo, práškový cukor a gaštanové pyré vymiešame a postupne do tohto krému vmiešame vychladnutý pudingový krém. Hotový gaštanový krém natrieme na vyhladnuté cesto.
  4. Mlieko, šľahačky v prášku a cukor šľaháme do zhustnutia. Hotovú šľahačku natrieme na gaštanovú plnku. Posypene strúhanou čokoládou a odložíme do chladničky stuhnúť.