Rezy - Florida
Kategória:
|
-
Ingrediencie
Pre 1
Cesto:
- vajce - 4 ks
- práškový cukor - 200 g
- polohrubá múka - 200 g
- slnečnicový olej - 100 ml
- voda - 100 ml
- prášok do pečiva - 1 balíček
Krém:
- mlieko - 1 l
- Zlatý klas - 3 balíčky
- kryštálový cukor - 300 g
- kyslá smotana - 500 ml
- broskyne v konzerve - 820 g
Šľahačka:
- šľahačka v prášku Dr.Oetker - 2 balíčky
- mlieko - 300 ml
- čokoláda na varenie
Príprava
- Dve tretiny mlieka a cukor dáme variť. Vo zvyšku mlieka rozmiešame Zlatý klas, vlejeme do horúceho mlieka a uvaríme krém. Hneď po uvarení krém prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť. (Fóliu priložíme priamo na povrch krému, aby sme zabránili prístupu vzduchu.)
- Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do penista, postupne pridávame vodu a olej. Dôkladne prešľaháme. Striedavo ručne primiešavame sneh z bielkov a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na margarínom vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme pri teplote 175 stupňov cca 10 minút.
- Vychladnutý krém vyšľaháme pri vysokých otáčkach. Pridáme kyslú smotanu a pri nižších otáčkach šľaháme, kým sa obe hmoty nespoja.
- Krém navrstvíme na upečené cesto a poukladáme naň na menšie kúsky pokrájané broskyne.
- Studené mlieko zmiešame s práškovými šľahačkami a vyšľaháme. Šľahačku natrieme na krém s broskyňami a posypeme strúhanou čokoládou.