Rezy - Florida

Kategória: 

Rezy - Florida


Ingrediencie

Pre 1

Cesto:

  • vajce - 4 ks
  • práškový cukor - 200 g
  • polohrubá múka - 200 g
  • slnečnicový olej - 100 ml
  • voda - 100 ml
  • prášok do pečiva - 1 balíček

Krém:

  • mlieko - 1 l
  • Zlatý klas - 3 balíčky
  • kryštálový cukor - 300 g
  • kyslá smotana - 500 ml
  • broskyne v konzerve - 820 g

Šľahačka:

  • šľahačka v prášku Dr.Oetker - 2 balíčky
  • mlieko - 300 ml
  • čokoláda na varenie

Príprava

  1. Dve tretiny mlieka a cukor dáme variť. Vo zvyšku mlieka rozmiešame Zlatý klas, vlejeme do horúceho mlieka a uvaríme krém. Hneď po uvarení krém prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť. (Fóliu priložíme priamo na povrch krému, aby sme zabránili prístupu vzduchu.)
  2. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.  Žĺtky vyšľaháme s cukrom do penista, postupne pridávame vodu a olej. Dôkladne prešľaháme. Striedavo ručne primiešavame sneh z bielkov a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na margarínom vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme pri teplote 175 stupňov cca 10 minút.
  3. Vychladnutý krém vyšľaháme pri vysokých otáčkach. Pridáme kyslú smotanu a pri nižších otáčkach šľaháme, kým sa obe hmoty nespoja.
  4. Krém navrstvíme na upečené cesto a poukladáme naň na menšie kúsky pokrájané broskyne.
  5. Studené mlieko zmiešame s práškovými šľahačkami a vyšľaháme. Šľahačku natrieme na krém s broskyňami a posypeme strúhanou čokoládou.



Joomla templates by a4joomla