Zemiaky - francúzske

Kategória: 

Zemiaky - francúzske


Ingrediencie

Pre 4

Na zemiakovú zmes:

  • zemiak - 10 ks
  • klobása - 1 ks
  • vajce - 3 ks
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • olivový olej
  • cibuľa - 1 ks

Na zálievku:

  • mlieko - 200 ml
  • vajce - 4 ks
  • soľ - 1 ČL

Príprava

  1. Stredne veľké zemiaky uvaríme v šupke. Pomocou krájača zemiakov si do hrnca nakrájame ošúpané zemiaky a uvarené vajíčka na tvrdo.
  2. Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú menšiu cibuľu a na malé kocočky nakrájanú klobásu. Pridáme k zemiakom a vajíčkam. Okoreníme mletým čiernym korením a osolíme.
  3. Zalejeme zálievkou (v mlieku rozmiešame vajcia a soľ). Zmes vložíme do vymasteného pekáča a pečieme pri teplote 200 stupňov cca 30 minút.