Laskonky

Kategória: 

Laskonky


Ingrediencie

Pre 1

Potrebujeme:

  • bielko - 6 ks
  • kryštálový cukor - 450 g
  • mleté vlašské orechy - 280 g
  • práškový cukor - 125 g
  • voda - 125 g

Príprava

  1. Mleté orechy (alebo strúhaný kokos) zmiešame s práškovým cukrom.
  2. 300 g kryštálového cukru dáme variť s vodou. Varíme na miernom plameni, až kým sa nebudú tvoriť husté bublinky.
  3. Bielka vyšľaháme so 150 g kryštálového cukru. Do ušľahaného snehu za stáleho šľahania vlejeme vriaci cukrový rozvar a šľaháme takmer až do vychladnutia.
  4. Do vyšľahaného snehu ručne vmiešame orechy (kokos).
  5. Plechy na pečenie namastíme a vystelieme papierom na pečenie (aby papier pevne držal na plechu). Na papier položíme formu na laskonky a pomocou lyžice naplníme bielkovo-orechovou (kokosovou) hmotou. Povrch zarovnáme stierkou a opatrne odstránime formu.
  6. Pečieme pri teplote 115 stupňov cca 30 minút.
  7. Po vychladnutí plníme ľubovoľným krémom.

Tipy - Poznámky

Vlašské orechy môžete nahradiť strúhaným kokosom.

TIPY na krémy:

1.) čokoládový (varený nad parou)

2.) kakaovo-karamelový

Žĺtka môžete využiť tu: