Laskonky
Kategória:
|
-
Ingrediencie
Pre 1
Potrebujeme:
- bielko - 6 ks
- kryštálový cukor - 450 g
- mleté vlašské orechy - 280 g
- práškový cukor - 125 g
- voda - 125 g
Príprava
- Mleté orechy (alebo strúhaný kokos) zmiešame s práškovým cukrom.
- 300 g kryštálového cukru dáme variť s vodou. Varíme na miernom plameni, až kým sa nebudú tvoriť husté bublinky.
- Bielka vyšľaháme so 150 g kryštálového cukru. Do ušľahaného snehu za stáleho šľahania vlejeme vriaci cukrový rozvar a šľaháme takmer až do vychladnutia.
- Do vyšľahaného snehu ručne vmiešame orechy (kokos).
- Plechy na pečenie namastíme a vystelieme papierom na pečenie (aby papier pevne držal na plechu). Na papier položíme formu na laskonky a pomocou lyžice naplníme bielkovo-orechovou (kokosovou) hmotou. Povrch zarovnáme stierkou a opatrne odstránime formu.
- Pečieme pri teplote 115 stupňov cca 30 minút.
- Po vychladnutí plníme ľubovoľným krémom.
Tipy - Poznámky
Vlašské orechy môžete nahradiť strúhaným kokosom.
TIPY na krémy:
1.) čokoládový (varený nad parou)
Žĺtka môžete využiť tu: