Rezy - dobošové

Kategória: 

Rezy - dobošové


Ingrediencie

Pre 1

Cesto na 1 plát:

  • vajce - 3 ks
  • kryštálový cukor - 3 PL
  • hladká múka - 3 PL
  • soľ - 1 štipka

Krém:

  • vajce - 10 ks
  • kryštálový cukor - 400 g
  • vanilínový cukor - 2 balíčky
  • čokoláda na varenie - 250 g
  • kakao - 3 PL
  • maslo - 1 kg

Na potretie:

  • čokoláda na varenie - 200 g
  • Cera

Príprava

  1. Upečieme 6 dobošových plátov: Vajcia s cukrom a soľou šľaháme 4 minúty. Metličkou vmiešame múku. Cesto rozotrieme na plech (28x39 cm) vyložený papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 175 stupňov doružova (cca 5 minút). Pláty necháme na papieri na pečenie vychladnúť.
  2. Medzitým si pripravíme krém: čokoládu rozpustíme nad parou. Pridáme kakao, vajcia, cukor a vanilkový cukor. Šľaháme nad parou cca 30 minút (nemusíme vkuse). Vyšľahaná hmota má konzistenciu redšieho pudingu. Vyšľahaný krém prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme do peny a po malých dávkach pridávame vychladnutý krém.
  3. Prvý plát položíme na tácku papierom hore. Papier opatrne z plátu odstránime. Prikryjeme druhým plátom (samozrejme papierom hore) a mierne pritlačíme. Papier pomaly odstránime. Opakujeme, kým neminieme všetky pláty a plnku. Ukončujeme plnkou. Koláč necháme v chladničke stuhnúť.
  4. Po stuhnutí polejeme čokoládovou polevou, ktorú si rozpustíme vo vodnom kúpeli a zriedime Cerou.