Rezy - višňové

Kategória: 

Rezy - višňové


Ingrediencie

Pre 1

Cesto:

  • vajce - 4 ks
  • práškový cukor - 200 g
  • polohrubá múka - 200 g
  • slnečnicový olej - 100 ml
  • voda - 100 ml
  • prášok do pečiva - 1 balíček

Krém:

  • višňový kompót - 700 ml
  • kryštálový cukor - 330 g
  • Zlatý klas - 3 balíčky
  • bielko - 7 ks

Šľahačka:

  • šľahačka v prášku Dr.Oetker - 2 balíčky
  • mlieko - 300 ml

Príprava

  1. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
  2. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do penista, postupne pridávame vodu a olej. Dôkladne prešľaháme. Striedavo ručne primiešavame sneh z bielkov a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na margarínom vymastený a múkou vysypaný plech.
  3. Pečieme pri teplote 175 stupňov do bleda. Pomúčené boky plechu očistíme papierovou kuchynskou utierkou a necháme vychladnúť.
  4. Kompót scedíme, pričom šťavu si odložíme. Višne odkôstkujeme a rozmixujeme. Šťavu z kompótu dolejeme vodou, aby sme mali 700 ml. 500 ml šťavy, rozmixované višne a 150 g cukru dáme do hrnca a privedieme k varu. V 200 ml šťavy rozmiešame Zlaté klasy a vlejeme do vriacej zmesi v hrnci. Uvaríme hustú kašu.
  5. Medzitým si zároveň vyšľaháme bielka so 180 g cukru. Vyšľahaný bielkový sneh postupne ručne vmiešame do horúcej uvarenej kaše. Ešte teplý krém rozotrieme na upečenú piškótu. Necháme vychladnúť.
  6. Studené mlieko zmiešame s práškovými šľahačkami a vyšľaháme. Natrieme na vychladutý krém a uložíme do chladničky.

Tipy - Poznámky

Žĺtka môžete využiť tu: