|
Pre 1
Keďže tento recept patrí k časovo náročnejším, môžeme si jeho prípravu rozdeliť na dva dni. Jeden deň upečieme veterníky, uvaríme základ na krém a šľahačku. Na druhý deň vyšľaháme krém, vmiešame doň šľahačku, vyšľaháme karamelovú šľahačku, veterníky naplníme a potrieme polevou.
Tí, ktorí sa boja čerstvej šľahačky a sú zvyknutí na práškovú, môžu si ju pripraviť nasledovne:
POTREBUJEME: 8 PL kryštálového cukru, 600 ml mlieka, 4 šľahačky v prášku
POSTUP: Cukor upálime na karamel, zalejeme mliekom a necháme rozpustiť. Karamelové mlieko dáme do chladničky poriadne schladiť. Vychladnuté karamelové mlieko zmiešame s práškovými šľahačkami a vyšľaháme.