Rezy - krtkove

Kategória: 

Rezy - krtkove


Ingrediencie

Pre 1

Potrebujeme:

  • banán - 6 ks

Cesto:

  • polohrubá múka - 320 g
  • práškový cukor - 180 g
  • vajce - 3 ks
  • kakao - 3 PL
  • slnečnicový olej - 200 ml
  • mlieko - 200 ml
  • prášok do pečiva - 1 balíček

Krém:

  • mlieko - 250 ml
  • kryštálový cukor - 3 PL
  • vanilkový puding - 1 1/2 balíčka
  • kyslá smotana - 500 ml
  • termizovaný tvaroh - 250 g
  • smotana na šľahanie 33% - 250 ml
  • vanilínový cukor - 4 balíčky
  • čokoláda na varenie - 100 g

Príprava

  1. Z mlieka, kryštálového cukru a vanilkového pudingu uvaríme hustý krém, ktorý hneď po uvarení prikryjeme potravinárskou fóliou (fóliu kladieme priamo na povrch krému) a necháme vychladnúť.
  2. CESTO: Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtka vymiešame s práškovým cukrom do penista. Pomaly pridáme mlieko a olej a dôkladne vyšľaháme. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakao. Opäť dobre vymiešame. Nakoniec ručne vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto nalejeme na margarínom vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme pri teplote 175 stupňov cca 20 minút.
  3. Po vychladnutí povrch koláča zrežeme (viď obrázok nižšie) a odrezky odložíme. Do vytvoreného priestoru poukladáme pozdĺžne prerezané banány.
  4. KRÉM: Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuha a odložíme do chladničky. Vychladnutý pudingový krém vyšľaháme, pridáme tvaroh, ... a nakoniec kyslú smotanu s vanilínovým cukrom. Dôkladne vyšľaháme. Ručne vmiešame vyšľahanú smotanu na šľahanie a nastrúhanú čokoládu.
  5. Krém navrstvíme na banány a posypeme rozmrvenými odrezkami. Dáme stuhnúť do chladničky. Podávame najlepšie na druhý deň.

Tipy - Poznámky

Ak nezoženiete termizovaný tvaroh, môžete použiť aj klasický hrudkovitý. Rozmixujte ho do hladka ponorným mixérom ;-)