Likér - vaječný
Kategória:
|
-
Ingrediencie
Pre 1
Potrebujeme:
- Salko - 2 konzervy
- žĺtko - 6 ks
- smotana na šľahanie 33% - 250 ml
- práškový cukor - 250 g
- vanilínový cukor - 1 balíček
- rum - 500 ml
Príprava
- Do hrnca vlejeme salká, pridáme žĺtky, smotanu na šľahanie a rozmiešame. Ďalej pridáme cukor a vanilkový cukor a opäť dobre premiešame. Hrniec položíme do väčšieho hrnca s vriacou vodou a varíme nad parou 20 - 30 minút.
- Po miernom vychladnutí za stáleho miešania prilejeme rum a rozmixujeme. Ihneď plníme do fliaš a necháme vychladnúť. Skladujeme v chladničke.
Tipy - Poznámky
Pre slabšie povahy ako som ja: rumu môžete dať aj menej :-)
Bielka môžete využiť tu: