Utopence


Utopence


Ingrediencie

Pre 1

Potrebujeme:

  • kvalitný mäsový špekáčik - 6 ks
  • cibuľa - 350 g

Nálev:

  • voda - 250 ml
  • ocot 8% - 120 ml
  • soľ - 1 PL
  • kryštálový cukor - 1 ČL
  • olivový olej - 1 PL
  • celé čierne korenie - 5 guličiek
  • celé nové korenie - 5 guličiek
  • mleté čierne korenie
  • bobkový list - 3 ks

Príprava

  1. NÁLEV: Vodu s octom privedieme k varu, pridáme soľ, cukor, celé čierne korenie, celé nové korenie a bobkový list. 2 minúty povaríme, odstavíme a necháme vychladnúť.
  2. Špekáčiky pozdĺžne nakrojíme a do otvoru vložíme časť cibule, ktorú sme nakrájali na kolieska.
  3. Na dno 3 litrového pohára dáme cca 1 cm vrstvu cibule nakrájanej na kolieska. Na ňu poukladáme pripravené špekáčiky. Na vrch naukladáme zvyšok cibule, okoreníme mletým čiernym korením a zalejeme pripraveným nálevom spolu s korením a bobkovým listom.
  4. Dobre uzavrieme a necháme v chladničke postáť minimálne 7 dní.

Tipy - Poznámky

K utopencom môžete pridať baranie rohy, feferónky, jemne posekaný cesnak alebo kyslú kapustu.