Šalát - vlašský
Kategória:
|
-
Ingrediencie
Pre 1
Potrebujeme:
- zemiaky - 1 kg
- šunka - 480 g
- kyslá uhorka - 200 g
- hrášok v konzerve - 212 ml
- petržlen - 1 ks
- mrkva - 1 ks
- horčica - 1 PL
- mleté čierne korenie - 1/2 KL
- ocot 8% - 3 PL
- worčesterská omáčka - 1 PL
- majonéza - 400 g
- práškový cukor - 1 KL
Príprava
- Zemiaky v šupke uvaríme v osolenej vode. Mrkvu a petržlen uvaríme v slanej vode do mäkka.
- Šunku pokrájame na tenké pásiky. K šunke pridáme na drobné kocky pokrájanú väčšiu mrkvu, uhorky, scedený hrášok, na drobné kocky pokrájané zemiaky a menší petržlen.
- Majonézu vymiešame s octom, horčicou a worčesterskou omáčkou a pridáme cukor, soľ a mleté čierne korenie. Dobre vymiešame.
- Ochutenú majonézu pridáme k zelenine a šunke, dobre premiešame a necháme v chlade odstáť najlepšie do druhého dňa.