Tofu - na čínsky spôsob
Kategória:
|
-
Ingrediencie
Pre 4
Potrebujeme:
- tofu neochutené - 400 g
- cibuľa - 1 ks
- strúčik cesnaku - 3 ks
- sójová omáčka - 4 PL
- mleté čierne korenie - 1/2 KL
- drvená rasca - 1 KL
- mletá červená paprika - 1 KL
- kryštálový cukor - 1 PL
- karí korenie - 1/2 KL
- olivový olej - 2 PL
- paradajka - 1 ks
- paprika - 1 ks
- kečup - 1 PL
- soľ
Príprava
- Tofu pokrájame na kocky, vložíme do misky a pokropíme sójovou omáčkou. Pridáme mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, mletú rascu a olej. Dôkladne (ale opatrne) premiešame a necháme 20 minút odstáť v chladničke.
- Na panvici zohrejeme olej a kocky tofu na ňom pražíme asi 7 - 10 minút (na panvicu dajte všetko aj šťavu a pražiť môžete aj kratšie, ak sa vám nechce čakať).
- Opražené tofu vyberieme na tanier a vo výpeku (ak treba, pridajte ešte olej) speňte nadrobno nakrájanú väčšiu cibuľu. Pridáme prelisovaný cesnak a cukor. Miešame, kým sa cukor nerozpustí. Pridáme tofu a papriku s paradajkou pokrájané nadrobno (príp. lečo). Ochutíme kečupom, karí korením, soľou, podlejeme malým množstvom vody a prikryté dusíme na miernom ohni 10 - 15 minút.
- Podávame s ryžou.