Polievka - frankfurtská
Kategória:
|
-
Ingrediencie
Pre 5
Potrebujeme:
- olivový olej
- menšia cibuľa - 1 ks
- mletá červená paprika
- mleté čierne korenie
- masox - 2 kocky
- hladká múka - 3 PL
- slanina
- slovenská točená saláma
- strúčik cesnaku - 2 ks
- zemiaky
- petržlenová vňať
Príprava
- Slaninu opečieme, pridáme na drobno nasekanú cibuľu a opražíme do sklovita. Ochutíme mletou červenou paprikou, mletým čiernym korením a podľa potreby prilejeme olej. Pridáme prelisovaný cesnak a poprášime múkou.
- Zalejeme vývarom (2 kocky masoxu rozpustíme v litri vriacej vody) a vymiešame do hladka. Pridáme zemiaky nakrájané na malé kocky. Dolejeme vriacou vodou a privedieme do varu.
- Slovenskú točenú salámu nakrájame na malé kocky a opečieme na oleji. Pridáme do polievky. Varíme, kým nie sú zemiaky mäkké. Po uvarení dochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou.