Kapusta - červená dusená
Kategória:
|
-
Ingrediencie
Pre 4
Potrebujeme:
- očistená červená hlávková kapusta - 600 g
- olej (alebo bravčová masť) - 1 PL
- očistená menšia cibuľa - 1 ks
- kryštálový cukor - 2 PL
- hladká múka - 1 PL
- soľ
- mletá rasca
- červené víno - 100 ml
- voda - 50 ml
- ocot - 1 PL
Príprava
- Očistenú a opláchnutú kapustu rozrežeme na polovicu, vyrežeme hlúb a kapustu pokrájame na tenšie rezance.
- Na oleji opečieme na drobno pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájanú kapustu, mierne osolíme a za občasného miešania udusíme takmer do mäkka.
- Udusenú kapustu zaprášime trochou múky, dôkladne premiešame, podľa potreby zalejeme vlažnou vodou, ochutíme vínom, cukrom, octom a dodusíme do mäkka.