Lievance

Kategória: 

Lievance


Ingrediencie

Pre 5

Potrebujeme:

  • hrubá múka - 300 g
  • droždie - 15 g
  • žĺtko - 3 ks
  • soľ
  • mlieko - 650 ml
  • práškový cukor - 1 ČL
  • slnečnicový olej

Príprava

  1. Rozdrobené droždie vymiešame s cukrom na kašičku, pridáme žĺtky, soľ, múku a toľko teplého mlieka, aby sa cesto dalo dobre naberať (malo by byť hustejšie ako na palacinky). Všetko spolu do hladka vymiešame, prikryjeme a na teplom mieste necháme vykysnúť.
  2. Cesto je dobre vykysnuté, keď sa jeho objem zdvojnásobí.
  3. Vykysnuté cesto vkladáme malou naberačkou do vymastených jamiek dobre vyhriatej dolkárne a z oboch strán upečieme do zlatožlta. Podávame spojené džemom a posypané škoricovým cukrom.