Žemľovka - tvarohová
Kategória:
|
-
Ingrediencie
Pre 6
Potrebujeme:
- rožok - 7 ks
- mlieko - 600 ml
- vanilínový cukor - 1 balíček
- soľ - 1 štipka
- vajce - 2 ks
- termizovaný tvaroh - 500 g
- škoricový cukor - 1 balíček
- práškový cukor - 100 g
- žĺtko - 2 ks
- sušené hrozienka - 1 hrsť
Príprava
- Pekáč vymastíme maslom alebo margarínom. Rožky pokrájame na kolieska.
- V mlieku ponorným mixérom rozmiešame vanilínový cukor a vajíčka. Vzniknutou zmesou dôkladne polejeme rožky. Opatrne premiešame, aby mliekom nasiakli všetky rožky.
- Do misky dáme tvaroh, hrozienka, žĺtky, škoricový a práškový cukor. Dobre vymiešame.
- Na dno pekáča dáme polovicu rožkov. Na ne navrstvíme tvarohovú plnku a povrch uhladíme. Na tvarohovú plnku naukladáme zvyšok rožkov a vyplníme celý povrch.
- Pečieme 30 minút pri teplote 180 stupňov. Necháme trochu vychladnúť, aby sa žemľovka dobre krájala.