Žemľovka - lahôdková

Kategória: 

Žemľovka - lahôdková

Podobné recepty



Ingrediencie

Pre 6

Potrebujeme:

  • rožok - 5 ks
  • tvaroh hrudkovitý - 250 g
  • vajce - 4 ks
  • malinový puding v prášku Dr.Oetker - 1 balíček
  • mlieko - 1 l
  • kryštálový cukor - 5 PL
  • vanilínového cukru - 1 balíček
  • jablko - 4 ks
  • čokoláda na varenie - 100 g
  • Cera

Príprava

  1. Pekáč vytrieme margarínom. Rožky pokrájame na kolieska a dáme ich do hlbšej misky.
  2. Z pudingového prášku, pol litra mlieka a 3 PL cukru uvaríme puding.
  3. Jablká nastrúhame.
  4. Pol litra mlieka rozmixujeme s 2 vajíčkami a 2 PL cukru. Touto zmesou polejeme rožky, premiešame a necháme nasiaknuť.
  5. Tvaroh rozmixujeme ponorným mixérom s 2 vajíčkami a vanilínovým cukrom do hladka.
  6. Polovicu rožkov navrstvíme na dno pekáča. Na rožky navrstvíme jablká, zalejeme uvareným pudingom, rozotrieme tvarohovú zmes a prikryjeme druhou polovicou rožkov. Žemľovku pečieme cca 30 minút na 200 stupňov.
  7. Po upečení polejeme čokoládovou polevou a necháme vychladnúť.