Žemľovka - lahôdková
Kategória:
|
-
Ingrediencie
Pre 6
Potrebujeme:
- rožok - 5 ks
- tvaroh hrudkovitý - 250 g
- vajce - 4 ks
- malinový puding v prášku Dr.Oetker - 1 balíček
- mlieko - 1 l
- kryštálový cukor - 5 PL
- vanilínového cukru - 1 balíček
- jablko - 4 ks
- čokoláda na varenie - 100 g
- Cera
Príprava
- Pekáč vytrieme margarínom. Rožky pokrájame na kolieska a dáme ich do hlbšej misky.
- Z pudingového prášku, pol litra mlieka a 3 PL cukru uvaríme puding.
- Jablká nastrúhame.
- Pol litra mlieka rozmixujeme s 2 vajíčkami a 2 PL cukru. Touto zmesou polejeme rožky, premiešame a necháme nasiaknuť.
- Tvaroh rozmixujeme ponorným mixérom s 2 vajíčkami a vanilínovým cukrom do hladka.
- Polovicu rožkov navrstvíme na dno pekáča. Na rožky navrstvíme jablká, zalejeme uvareným pudingom, rozotrieme tvarohovú zmes a prikryjeme druhou polovicou rožkov. Žemľovku pečieme cca 30 minút na 200 stupňov.
- Po upečení polejeme čokoládovou polevou a necháme vychladnúť.